Wat is de eigen bijdrage per maand voor een leaseauto?

Een eigen bijdrage is niet te verwarren met bijtelling. Bijtelling is een bedrag dat de belastingdienst berekend over het gebruik van je auto als je er meer dan 500 privé kilometers per jaar mee rijdt. Een eigen bijdrage is een bedrag wat de werkgever vraagt voor het privégebruik of/en een overschrijding normbedrag van je auto. De hoogte van dit bedrag wordt besproken met de werkgever of wagenparkbeheerder. Dit klinkt misschien als dubbel betalen, maar je werkgever kan je eigen bijdrage onder bepaalde voorwaarden weer van de bijtelling aftrekken.

De bijtelling kan nooit negatief zijn. Is je eigen bijdrage hoger dan de bijtelling, dan wordt de bijtelling dus €0. Leg deze afspraken schriftelijk vast, zodat er achteraf geen onduidelijkheden over zijn. Bijvoorbeeld bij het inleveren van je leaseauto bij beëindiging van je diensterverband. Je werkgever is overigens niet verplicht je een eigen bijdrage te berekenen.

Onderzoek

Uit het mobiliteitsonderzoek van VZR  – Wat beweegt de zakelijke rijder – is de hoogte van de eigen bijdrage gemiddeld €117. Ruim de helft (60 %) betaald geen eigen bijdrage. 18% betaald altijd een eigen bijdrage, 14% betaald een eigen bijdrage omdat de auto boven norm is.

Netto maandlasten

Je kunt zelf ook gemakkelijk jou bruto maandlasten berekenen. Via deze link kun je aangeven wat jouw eigen bijdrage zal gaan worden voor de door jou gekozen auto. Let op, dit zijn de bruto maandlasten. Mocht je de netto maandlasten willen weten dan kun je dit altijd aanvragen bij de HR-afdeling van jou werkgever. Zij kunnen jou informeren over de netto maandlasten.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.