Ben je van plan om een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen? Als je besluit om dat nog dit jaar te doen, profiteer je nog van de huidige grijskenteken regeling en betaal je dus geen BPM. Wil je nog gebruik kunnen maken van de grijskenteken regeling, dan is het wel belangrijk dat je je nieuwe auto op tijd bestelt. De levertijden van nieuwe bedrijfswagens kunnen flink oplopen en de factuurdatum is leidend voor de belastingdienst met betrekking tot de BPM. Je doet er dus goed aan niet te lang te wachten met het uitzoeken en bestellen van je nieuwe bedrijfswagen. Leaseresult helpt je graag bij het maken van de juiste keuze inzake een BPM-vrije bestelwagen.

Bedrijfswagens uit voorraad met scherpe actietarieven (full operational lease)

Gelukkig kan je bij LeaseResult kiezen voor verschillende bedrijfswagens die rechtstreeks uit voorraad leverbaar zijn. Zo bieden we nu aantrekkelijke actietarieven op verschillende Renault bedrijfswagens zoals de Express en Trafic. Met full operational lease stap je nu al vanaf € 339,- (ex. BTW) per maand in een nieuwe BPM-vrije Renault Express. Uiteraard is financial lease ook mogelijk. Bovendien heb je dan ook nog toegang tot de zero emissiezones tot 1 januari 2028. Maak dus gebruik van jouw kans om nog voordelig aan een nieuwe bestelwagen te komen. De door jou gekozen bedrijfswagen kan qua inrichting helemaal op maat gemaakt worden, voorzien van huisstijl reclame, imperial etc.

>>>Klik hier voor ons actie-aanbod op de Renault Express Comfort<<<

>>> Klik hier voor ons actie-aanbod op de Renault Express Luxe<<<

>>>Klik hier voor ons actie-aanbod op de Renault Trafic<<<

Vanaf 1 januari 2025: BPM op bestelwagens

Op dit moment is het zo dat je geen BPM betaalt voor een grijs kentekenauto als je deze voor meer dan 10 procent zakelijk gebruikt. In 2025 vervalt deze regeling en betaal je ook BPM voor je bestelbus. Hoeveel je gaat betalen is afhankelijk van de Co2-uitstoot. Voor diesel- en benzineauto’s ga je € 66,91 per gram uitgestoten CO2 betalen. De totaalprijs van de bestelwagen gaat hierdoor hoe dan ook fors omhoog.

Welke wijzigingen zijn er in de BPM-regels?

  1. BPM op bedrijfswagens: Dit betekent dat de aanschafprijzen van nieuwe bedrijfswagens vanaf 2025 (fors) hoger zullen zijn.
  2. CO2-uitstoot als basis: De BPM zal worden gebaseerd op de CO2-uitstoot van de bedrijfswagen. Dit betekent dat bedrijfswagens met een hogere CO2-uitstoot duurder worden in aanschaf vanwege de hogere BPM.
  3. Afschaffing vrijstellingen: Mogelijke afschaffing of beperking van bepaalde vrijstellingen voor specifieke bedrijfswagens, zoals de vrijstelling voor emissievrije voertuigen.

Wat zijn de consequenties voor ondernemers?

  • Hogere aanschafkosten: Door de verhoging van de BPM zullen nieuwe bedrijfswagens duurder worden.
  • Stimulans voor emissievrij rijden: De focus op CO2-uitstoot kan ondernemers aansporen om te investeren in emissievrije bedrijfswagens die vrijgesteld blijven van BPM. Een elektrische bedrijfswagen kan dan uitkomst bieden.
  • Korte termijn voordeel: Ondernemers die overwegen een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen, kunnen baat hebben bij het doen van deze investering vóór 2025 om de hogere BPM-tarieven te vermijden.

Tip van LeaseResult: kies nog in 2024 voor een nieuwe bedrijfswagen

Aangezien de BPM-verhoging de kosten zal opdrijven, kunnen ondernemers hun financiële lasten verminderen door in 2024 te investeren. Voor ondernemers is het dus financieel aantrekkelijk om nog in 2024 een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen of te leasen om zo te profiteren van de huidige BPM-tarieven en vrijstellingen. Bij LeaseResult praten we u graag bij over deze veranderingen en lichten we toe wat de impact is op deze maatregelen ten aanzien van nieuwe bedrijfswagens.

Meer weten? LeaseResult adviseert je graag!

Indien je van plan bent om binnenkort nieuwe bedrijfswagens aan te schaffen en er belangrijke wijzigingen op stapel staan per 1 januari 2025, is het slim om een afspraak met LeaseResult te plannen. Wil je voor die tijd nog voordelig een nieuwe bedrijfswagen leasen of advies over de mogelijkheden om elektrisch te gaan rijden? Neem dan contact op met een van onze specialisten. LeaseResult is als geen ander in staat uw bedrijf een passende mobiliteitsoplossing te bieden waarmee we u op de juiste wijze adviseren. Door onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van leasing, wagenparkbeheer en het inkopen van mobiliteit ontvang je de hoogste toegevoegde waarde tegen de laagste prijs. Nieuwgierig? Neem dan gerust contact met ons op!