10 tips voor een zorgeloze autoreis

Mooi weer, hevige sneeuwbuien, vrieskou en ijzel, iets wat wij Nederlanders niet zo snel gewend zijn. Toch gaan er jaarlijks veel Nederlands op wintersport. Vaak volgeladen auto’s trekken er op uit om richting het zuidoosten te rijden soms wel 9 uur. Lease Result deelt graag 10 tips met u om de autoreis zorgeloos mogelijk te maken.


Tip 1:

Het is vaak verplicht om in de landen waar geskied wordt op winterbanden te rijden. Overigens is het ook vaak zo, stel dat er iets gebeurd is degene die niet met winterbanden rijdt vaak aansprakelijk. dus let daar goed op.

Tip 2:

Neem sneeuwkettingen mee, stel er is een hevige sneeuwbui opkomst dan kan u de sneeuwkettingen nodig hebben voor de extra grip.

Tip 3:

Zorg dat u genoeg veiligheidsvestjes in je auto hebt liggen, per inzittende moet er een veiligheidsvestje aanwezig zijn. controleer überhaupt even de verplichte items die in uw auto moeten liggen.

Tip 4:

Neem extra ruitenvloeistof mee, de ramen van de auto worden snel vies door de andere weggebruikers. Het verminderd uw zicht daardoor zal vaak de ramen schoongemaakt moeten worden.

Tip 5:

Tank op tijd, soms kan er een lange afstand tussen de twee tankstations zijn. In Duitsland kan er soms wel 50 km tussen zitten dus hou daar rekening mee.

Tip 6:

Zorg dat u eten en drinken meeneemt, soms kan u in een uren lange file terecht komen. Als er dan geen eten of drinken in de buurt is dan duurt een file wel erg lang.

Tip 7:

Koop voordat u de reis gaat maken alvast een vignet. u kan een vignet ook bij de grens kopen maar daar staan vaak lange wachtrijen.

Tip 8:

Fleece dekens meenemen, stel u komt met pech te staan dan is het fijn dat een fleece deken u warm houdt.

Tip 9:

Neem ook een (papieren) route kaart mee, Soms kan de verbinding van een navigatie systeem wegvallen dan heeft u altijd nog een kaart om te kijken hoe u moet rijden.

Tip 10:

pas uw rijstijl aan, het is glad en weer wat wij niet gewend zijn. Rij daarom voorzichtig.

 

Lease Result hoopt u hiermee geholpen te hebben en wensen u een fijne wintersport.