Cross-overs van de IAA Frankfurt

Het lijkt wel een hype in 2017: op de IAA in Frankfurt staat de ene na de andere cross-over uit het compacte B-segment. Renault doet al enkele jaren goede zaken met de Captur. Maar de concurrentie zit beslist niet stil. Dit najaar volgen vele nieuwe modellen in dit populaire autosegment. Lease Result zet de belangrijkste nieuwkomers rechtstreeks vanaf de IAA voor je op een rijtje.

Volkswagen T-Roc
Allereerst valt de nieuwe Volkswagen T-Roc in het oog. Op het eerste gezicht een cross-over op basis van de nieuwe Volkswagen Polo. Maar schijn bedriegt: de T-Roc deelt onderhuids zijn techniek met de Golf waardoor de auto eigenlijk tussen het B- en C-segment invalt. Met de uitstraling zit het wel goed. Hij heeft het dominante voorkomen van een SUV maar dan wel met de dynamiek van een compacte hatchback. Gelijkenissen met de Audi Q2 zijn er beslist ook wat voornamelijk komt door de typische daklijn met de opvallende C-stijlen. De coupé-achtige daklijn contrasteert met de hoge zijkanten en zwart omrande wielkasten en maken van de T-Roc een echte cross-over.

SEAT Arona
Zustermerk SEAT blijft niet achter en introduceert met de Arona ook een op de net nieuwe Ibiza gebaseerd ‘opgehoogd’ model. De fraai gelijnde Arona kan je bestempelen als het kleine broertje van de Ateca waarmee SEAT een stabiel aanbod heeft in dit steeds populairder wordende segment. De nieuwe compacte cross-over is 4,14 meter lang en daarmee is hij zo’n 8 centimeter langer dan de Ibiza. Behalve langer is de Arona ook hoger: net geen 10 centimeter. Een niet al te groot gezin zal daarom beslist genoeg hebben aan het ruimte-aanbod van deze nieuwkomer. Dat de gevestigde merken het Koreaanse merk steeds serieuzer moeten nemen, bewijst de nieuwste compacte cross-over van Hyundai onomstotelijk.

Hyundai Kona
Met de nieuwe Kona heeft men op designgebied alles uit de kast gehaald om in een keer een vertegenwoordiger van dit immer uitdijende segment neer te zetten met een zeer uitgesproken vormgeving. Het design van de Kona valt niet te vergelijken met dat van andere modellen van Hyundai en zodoende is het een opvallend fraaie en vernieuwende verschijning. De nieuwe designtaal wordt naadloos in het interieur doorgezet. Het is met zorg vormgegeven en tevens is de materiaalkeuze van een uitstekend niveau.

Kia Stonic
Nog meer nieuws uit Korea: de Stonic. Kia heeft zich, net als zustermerk Hyundai, lang afzijdig gehouden op het gebied van cross-overs, maar dat verandert dus met de komst van deze Stonic. De Stonic draagt de voor Kia kenmerkende tigernose-grille en een dak dat geïnspireerd is op dat van de Provo Concept. De Kia is de enige die reeds een prijskaartje heeft gekregen: vanaf € 18.995,-. Hiermee is het in dit segment een uitstekende en compleet uitgeruste auto.

Alle genoemde modellen zullen in ieder geval voor de kerst hun opwachting maken in de showroom. Lease Result maakt zoals u gewend bent graag een scherpe calculatie voor een van deze nieuwe modellen!