De auto’s van de toekomst

De volledig elektrische auto kan je tegenwoordig overal wel zien. De technieken zijn de laatste jaren snel ontwikkeld en verbeterd. Steeds meer modellen leggen een afstand van 500-600km af op een volle accu. Er zijn ook automerken die andere schone technieken ontwikkeld hebben. Zo zijn er zonnecelauto’s en waterstofauto’s.

het zonnetje buiten huis

Met een zonnecelauto laad je de auto op zonder stekker en zelfs tijdens het rijden. Helaas zijn de technieken van zonnecellen nog niet zo gevorderd dat je kan blijven door rijden, daar is de laadsnelheid nog niet goed genoeg voor. Volgens het Nederlands Lightyear leveren de zonnecellen op hun One-model circa 40 kilometer per dag en dat is in vele gevallen de helft van het dagelijkse woon-werkverkeer.

geen water uit de kraan

Waterstofauto’s zie je niet vaak op de weg. De meest bekende zijn de Mirai van Toyota, die onlangs zijn tweede generatie heeft gelanceerd en de Nexo van Hyundai. Dit type auto laat waterstof (H2) met zuurstof (O2) reageren, hiermee wordt elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit drijft de (elektro)motor aan en dit alles zonder CO2-emissie. Hoe milieuvriendelijk je uiteindelijk rijdt wordt uiteindelijk bepaald door de manier waarop de waterstof is vervaardigd. Momenteel zijn de tankmogelijkheden beperkt, maar dit breidt zich in ons kikkerlandje steeds verder uit.

waar en hoe tanken

De zonnecelauto laadt op zolang er zon schijnt. Maar hoe werkt dat dan als er geen zon schijnt of wanneer je een langere afstand af wil leggen? Heel simpel, dan laad je hem op bij een snellader langs de weg of gewoon bij je thuis.
De waterstof aangedreven auto geniet nog niet van dezelfde tank vrijheid. De auto kan je momenteel zelf tanken op 5 locaties, verspreid over Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland. Nu erkend Toyota dat dit enige beperkingen kan opleveren voor de aanschaf van de Mirai en hebben zij de Toyota Tankservice voor in het leven geroepen. Zo wordt je auto op locatie of thuis voor je getankt.

 

 

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.