De compacte elektrische auto’s van 2020

2020 wordt het jaar van de elektrische auto.

Daarom staat deze week in het teken van de elektrische auto bij Lease Result. In dit bericht behandelen we een aantal compacte elektrische auto’s die we dit jaar in de showrooms gaan tegenkomen.

Mini Cooper SE

De nieuwe Mini Cooper SE is de eerste elektrische Mini die op de markt komt. De Mini heeft 184 PK en is in 7,3 sec. 0 naar 100 km/u. Ook heeft de Mini een actieradius van 234 km. De Mini verschijnt maart 2020 in de Nederlandse showrooms.

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 is een gloednieuwe serie, dit is één model van deze ‘ID’ serie. De ID.3 is in verschillende actieradiussen verkrijgbaar: 330, 420 en 550. De ID.3 heeft de grootte van een Golf en de ruimte van een Passat. De topsnelheid bedraagt 160 km/u en is in 8,0 sec. op 100 km/u. De verwachting is dat de ID.3 eind 2020 uitkomt.

Opel Corsa-e

Daar is die dan, de populaire hatchback gaat nu ook elektrisch. De Opel Corsa! De auto beschikt over een krachtige elektromotor van wel 136 PK. De Acceleratie van de Corsa is in 8,1 sec. op de 100 km/u. De Corsa heeft op een volle accu een bereik van 290 km.

Honda E

Honda komt met een nieuw elektrisch model. Een retro uitvoering met moderne tinten. Zo heeft de Honda E digitale zijspiegels en bijna een geheel dashboard dat uit touchscreen bestaat. De auto is zeer populair want er zijn al veel aanvragen voor de Honda E. De verwachting is dat de auto nog veel populairder wordt wanneer deze op de markt verkrijgbaar is. De auto heeft een actieradius van 230 km en wordt september 2020 verwacht in de showrooms.

Seat el-Born

De Seat el-Born is de eerste volledige elektrische auto van Seat. De actieradius is 340 km en is in 7,5 sec. op de 100 km/u. De Seat el-Born en de Volkswagen ID.3 hebben qua model veel van elkaar weg, dit komt natuurlijk omdat beide werk van de Volkswagen group zijn. De Seat wordt eind 2020 verwacht in de Nederlandse showrooms.

Peugeot e-208

De Peugeot heeft een elektromotor van wel 136 PK. Ook beschikt de auto van een actieradius van maar liefst 340 km. De Peugeot e-208 is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de dealers.


De leaseprijzen worden later bekend gemaakt, hou daarvoor onze actie auto’s in de gaten.
Vrijdag volgt het volgende bericht over de middenklassers. Zo gaat Lease Result deze week een aantal berichten plaatsen. Wat u komend jaar kunt verwachten op het gebied van elektrische mobiliteit.
Mocht u vragen hebben dan kunt u gewoon contact met ons opnemen.