De elektrische Peugeot e-308

Het hing al een tijdje in de lucht en daar is die dan de Peugeot 308 wordt volledig elektrisch! een elektrische variant die opvallend zuinig rijdt en naast de hatchback ook verschijnt als stationwagen. De verwachting is dat de auto vanaf begin 2023 te bezichtigen is bij de dealers.

Peugeot e-308 actieradius

Na de benzine-, diesel- en plug-in hybride versies is de verzameling straks helemaal compleet met de volledig elektrische Peugeot 308. Deze krijgt een accu met een capaciteit van 54 kWh. met een rijbereik van meer dan 400 kilometer. Deze actieradius is afhankelijk van de versie. De SW komt logischerwijs minder ver dan de lichtere hatchback. Opladen van het accupakket kan tot maximaal 100 kW door het 400 volt-boordsysteem. Hiermee laad je in minder dan 25 minuten van 20 naar 80 procent.

Terug naar die EV’s, want die worden voor Nederland erg interessant. Er zijn immers weinig elektrische stations op de markt. Met de komst van de Peugeot e-308 SW komt er dus een model bij.
Zoals eerder al aangegeven komt de volledig elektrische 308 in 2023 op de markt. De hybridemodellen zijn nu al leverbaar. Wat de prijzen van de EV’s gaan zijn, is vooralsnog onbekend.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.