Het Zweedse merk Volvo heeft de EX30 gepresenteerd. De Volvo EX30 is een nieuwe compacte cross-over die als vervanger van de Volvo v40 dient. De Volvo EX30 heeft een aantrekkeljike aanschafwaarde vanaf 36.795 euro. De Volvo EX30 heeft een actieradius van 480 kilometer. Eind 2023 hoopt Volvo de eerste modellen te kunnen tonen in de showrooms. Later dit jaar verschijnt er ook een stoere EX30 Cross Country uitvoering.

Bekend design van Volvo

In het design van de EX30 zien we veel kenmerken terug van de grotere EX90 die eerder dit jaar is gepresenteerd. We herkennen bijvoorbeeld de smalle LED koplampen met blokjespatroon en de in tweeën gesplitste achterlichten. De auto heeft een lengte van 4,23 meter en is hij 20 centimeter korter dan de XC40 en daarnaast is hij ook zo’n 10 centimeter lager. Echt een kleiner model dus. De kofferbak heeft ruimte voor 318 liter bagage.

Interieur met groot touchscreen

Volvo gaat slim om met de compactere cabine. Zo wordt er gebruik gemaakt van een soundbar in het dashboard, dit neemt weinig ruimte in. Daarnaast is de armsteun tussen de voorstoelen uitschuifbaar voor meer opbergruimte. Het instrumentarium achter het stuur is verdwenen en centraal op het dashboard is een groot verticaal touchscreen van 12,3 inch geplaatst. Deze indeling doet denken aan dit van Tesla.

Als Single Motor en Twin Motor

Volvo brengt de EX30 op de markt als Single Motor en Twin Motor. De Single Motor uitvoering krijgt een vermogen van 272 pk en een actieradius van 344 kilometer. Deze uitvoering is er vanaf 36.795 euro. Er verschijnt ook een Single Motor Extended Range versie, vanaf 41.495 euro. Deze komt tot 480 kilometer ver. Voor de beste prestaties heeft Volvo de Twin Motor Performance uitvoering. Deze beschikt over maar liefst 428 pk vermogen.

Lease Result

De auto zal einde van het jaar in Nederland aankomen. De verwachting is wel dat mocht u nu de keuze maken voor de Volvo EX30 dan zal de levertijd op Q1 2024 staan. Houdt de site van Lease Result in de gaten, wij zullen deze auto binnenkort toevoegen bij onze actie auto’s tegen een scherp leasetarief.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.