Gamen of een film kijken tijdens het autorijden wie wil dat nou niet?

In Duitsland is het nu toegestaan om te gamen of een film te kijken tijdens het rijden maar dat mag alleen in de Mercedes S-Klasse en in de Mercedes EQS. Dit komt omdat deze twee auto’s een techniek hebben waarbij de bestuurder niet hoeft te sturen of gas te geven. Deze techniek noemen ze ook wel drive pilot deze techniek kunnen ze alleen maar inschakelen als ze maximaal 60km per uur rijden.

Er zitten we een paar eisen als je in drive pilot rijdt want de bestuurder moet altijd in staat zijn om zijn of haar stuur te corrigeren. Het systeem werkt op basis van radarsensoren, lasers, camera’s en een GPS. Dat gaat dus veel verder dan radar gestuurde cruise control. Zoals bij Tesla. Je hebt dus twee bepaalde niveaus waar je mee kan rijden je hebt niveau 2 dat is waar tesla mee rijdt en je hebt niveau 3 waar mee Mercedes mee rijdt.

Eind december kreeg Mercedes– Benz goedkeuring van de overheid om de technologie te verkopen. want de technologie voldoet aan alle strengen eisen van de overheid. Het verschil tussen beide niveaus is de verantwoordelijkheid als het systeem is ingeschakeld. Want als je niveau 2 is een combinatie tussen een automatische cruise control en rijstrookhulp, dan moet je je aandacht op de weg houden en blijf je verantwoordelijk over de auto. En vanaf niveau 3 mag je je aandacht van de weg af halen en dan is de auto verantwoordelijk wat hij doet.

De systemen zitten niet standaard op de autos want het is een optie die je erbij kan kopen. Want bij de Mercedes S-klasse is de optie 5000 euro en bij de Mercedes EQS is de optie 7.430  euro. Wanneer de optie drive pilot naar Nederland komt is nog niet bekent zegt Mercedes-Benz Nederland.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT VAN ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.