Hoe krijg je schadevrije jaren als leaserijder?

Na jarenlang zonder schade in je leaseauto te rijden ga je binnenkort ook een privéauto kopen. Je wilt de opgebouwde schadevrije jaren inzetten voor die privéauto. Schadevrije jaren bouw je op als de autoverzekering op jouw naam staat. In het geval van een leaseauto staat die verzekering meestal op naam van de leasemaatschappij. Je bouwt dus officieel geen schadevrije jaren op. Toch is het mogelijk om schadevrije jaren in te zetten voor bijvoorbeeld een privéauto. Hoe moet je dat regelen?

De leasemaatschappij kan je hierbij helpen, zij vragen de royementsverklaring (het schadevrije jaren overzicht) aan bij de verzekering. Let op dat je dit voor iedere auto, bij iedere leasemaatschappij en iedere verzekeraar aanvraagt.
Als je schadevrije jaren wilt claimen zijn de volgende punten van belang:

  • Degene die de schadevrije jaren claimt moet ook als regelmatige bestuurder door de leasemaatschappij zijn opgegeven
  • De verklaring moet een duidelijke begin- en einddatum hebben
  • De verklaringen van de leasemaatschappijen moet elkaar opvolgen

Zit er een periode tussen die niet onderbouwd kan worden met een royementsverklaring, dan kan de verzekeringsmaatschappij vragen gaan stellen. Is dit 6 maanden zonder duidelijke toelichting, dan heb je kans dat de opgebouwde schadevrije jaren niet meer geldig zijn. Je start dan weer met nul schadevrije jaren.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.