Hyundai Ioniq 6 concurrentie voor de Tesla Model 3?

Hyundai heeft een nieuwe Ioniq in de startblokken staan. De Ioniq 6 lijkt amper op de Ioniq 5 en moet onder meer de Tesla Model 3 het vuur na aan de schenen leggen.

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat Hyundai de eerste beelden toonde van deze Ioniq 6. Toen heette het model nog de Prophecy en was het een voorbode op de elektrische toekomst van het merk. De nieuwe Ioniq 6 is zelfs gestroomlijnder dan een Mercedes-Benz EQE en heeft daarmee een actieradius van ruim 500 kilometer.

Volgens Hyundai is de Ioniq 6 erg aerodynamisch, mede door zijn achterspoiler. Deze vorm helpt de spoiler de neerwaartse kracht te versterken en vermindert de luchtweerstand. Ook is het onderste afgedekt en is de ruimte in de wielkasten teruggebracht. Ioniq 6 is uit te rusten met camera’s in plaats van de buitenspiegels.

Interieur

Hyundai zegt dat de binnenruimte en het exterieur gelijktijdig ontwikkeld zijn. Volgens het automerk moet dit gunstig uitpakken voor de beenruimte aan boord van de IONIQ 6.  Door deze vorm met een aflopende daklijn bestaat het gevaar dat lange mensen achterin sneller hun hoofd tegen de hemelbekleding stoten. In het interieur zijn twee schermen te vinden. Een groot 12-inch full-touch infotainmentdisplay en een 12-inch digitaal cluster.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.