Laadvoorzieningen voor elektrische auto’s

Heeft u een lange rit voor de boeg en moet onderweg de elektrische auto worden bijgeladen? Dan is het straks makkelijker om een laadpunt te vinden dankzij een nieuw pictogram.

De laadvoorzieningen voor elektrische auto’s zijn vanaf nu beter te vinden dankzij een nieuw pictogram wat door Rijkswaterstaat is ontwikkeld. Voorheen bestond er alleen een pictogram voor alternatieve brandstoffen, maar nu er steeds meer berijders elektrisch gaan rijden dan blijft het aantal laadpunten snel blijft groeien, er was behoefte aan meer duidelijkheid.

Een nieuw pictogram speciaal voor stekkerpunten

Het oude pictogram gaf alternatieve brandstoffen aan. Maar dat  bleek voor berijders van EV’s niet duidelijk genoeg. Dit kwam omdat niet altijd duidelijk was of het daarbij ook ging om een oplaadpunt voor volledig of deels elektrische auto’s. In het nieuwe pictogram is een blauwe zeshoek met daarin een stekker te zien. Deze komt op alle bewegwijzering die verwijst naar een parkeerplaats of pompstation met oplaadpunt voor EV’s. Ook voor waterstof is een pictogram gemaakt. Zo ziet u voortaan dus meteen of u bij het eerstvolgende tankstation ook kunt laden.

 

Het aantal publieke laadpunten blijft doorgroeien

Een duidelijker symbool voor oplaadpunten onderweg is tevens geen overbodige luxe. Afgelopen zomer naderde het aantal publieke laadpunten in Nederland al de 60.000. In december 2019 tikte we nog de 50.000 aan, dus het tempo zit er goed in. Het aantal snellaadpunten ligt al bijna op 1.500!

 

 

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.