Laders opgelet: houd je een laadpaal bezet terwijl de accu van je elektrische auto inmiddels is volgeladen, dan riskeer je voortaan een boete van 95 euro.

Wie zijn opgeladen elektrische auto laat staan bij een openbare laadpaal, riskeert daarmee een boete van 95 euro.  

Er zijn steeds meer elektrische auto’s in Nederland dus steeds meer mensen moeten hun auto opladen en daar kan nog wel onduidelijkheid over zijn. Alleen is het niet de bedoeling dat je een laadplek onnodig lang bezet houdt. Het is een laadplek, geen parkeerplek.

Noordwijk 2020 was er een automobilist die een boete kreeg omdat zijn auto te lang aan de laadpaal stond. De bestuurder van de auto maakte een bezwaar tegen de boete. Hij vond dat er geen sprake was van langdurig parkeren, nadat het laden was voltooid. De eigenaar van de auto voerde aan dat een bestuurder anders bij zijn auto zou moeten blijven, zodat hij hem zou kunnen verplaatsen exact zodra het groene lampje zou gaan branden. 

Het gebrek aan eenduidig laadpaalbeleid zorgt bij sommige bestuurders van elektrische auto’s voor verwarring. Wat staat er in de regelgeving? 

In de regelgeving staat dat als je auto 100% is opgeladen is het de bedoeling dat je de auto zo snel mogelijk verplaatst want je riskeert dan een boete van 95 euro. Maar omdat er geen aangeduid tijdslimiet voor de tijd tussen dat de auto 100% is opgeladen en het weghalen omdat dit ook lastig te controleren is. Het is dus een grijs gebied in dat opzicht.

Nederland telt op dit moment ongeveer 90.000 laadpalen en 400.000 elektrische auto’s.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.