Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz heeft de EQA gepresenteerd. De elektrische cross-over is in april te vinden in de showroom van de dealers. De Mercedes-Benz heeft een WLTP-actieradius van 426 kilometer en een vanaf prijs van € 49.995.

De EQA is het tweede EQ-model na de EQC. Hij is duidelijk afgeleid van de GLA, maar verschilt in uiterlijk opzicht wel op een aantal punten. Zo hebben de koplampen van de EQA wat vorm betreft meer weg van de kijkers van de A-klasse. Ook de achterlichten van de EQA zijn optisch met elkaar verbonden via een ledbalk.

Als instapper is de EQA 250 niet bepaald karig te noemen: de EQA beschikt over een accucapaciteit van 66,5 kWh en de elektromotor geeft een vermogen van 190 pk en 375 Nm koppel. Hij sprint in 8,9 seconden naar de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 160 km/h. De actieradius van de EQA is 426 kilometer. Er komt ook een andere uitvoering met meer dan 500 kilometer actieradius en met 272 pk aan. De EQA laadt aan een snellader in een half uur tot wel 80 procent vol.

Mercedes-Benz

In totaal wil Mercedes-Benz voor 2022 een zes nieuwe EV’s op de mark brengen, waarvan de EQA de eerste auto van is. Naast de EQA komt een elektrische variant van de GLB te staan in de vorm van de EQB. Een stapje hoger staan de EQE en de EQS, de elektrische equivalenten van respectievelijk de E- en S-klasse.

Lease Result

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze auto. Houd dan onze website in de gaten www.leaseresult.nl of neem contact op via info@leaseresult.nl.

 

 

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.