Op vakantie met de elektrische auto

Gaat u van de zomer op vakantie naar het buitenland met de elektrische auto? Dan kan dat wellicht voor een hoop ophoudt zorgen. Onderstaand hebben we een aantal tips opgesomd die jou wellicht kan helpen op route du soleil!

  1. Het beste wat de berijder kan doen is de routeplanner voor elektrische auto’s bekijken waar alle laadpalen zijn in Europa aan de hand daarvan kun je een route plannen. Dat kan je met een paar apps doen bijvoorbeeld: chargemap of plugsurfing of via de ANWB routeplanner.
  2. Het is ook handig om een 220v-kabel mee te nemen het duurt misschien iets langer met het opladen via een laadpaal maar het is super handig voor als alle laadpalen bezet zijn want dat gebeurt vaak in het hoogseizoen. En met een 220v-kabel kun je de auto s ’nacht opladen via een stopcontact.
  3. Je moet kijken of je naar het noorden op vakantie wil of naar t zuiden want in het noorden zijn er betere laadpalen. Noorwegen en Nederland hebben het beste netwerk want allebei de landen hebben een doel en dat is dat er nooit 120 km tussen de laadpalen mag zitten.
  4. Voor het opladen van je auto bij een laadpaal heb je wel een laadpas nodig. Je moet dan goed controleren of je de pas kan gebruiken in het buitenland. Handig is ook om een creditcard mee te nemen, vaak doet de creditcard het ook bij een laadpaal.

Wat je dus het beste kan doen als je op vakantie gaat met een elektrische auto is heel goed voorbereiden. Een handige website voor als je op vakantie gaat en wil weten waar de laadpalen zijn zodat je kan plannen hoe je de route gaat rijden. Mocht je er nog vragen of advies over willen aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT OVER ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.