Het opladen van een elektrische auto is in Utrecht bijna 2,5 keer duurder dan in Rotterdam.

De prijsverschillen in de grootste steden van Nederland voor het opladen van elektrische auto’s bij een openbare laadpaal worden steeds groter.

Utrecht is volgens Pricewise de duurste stad om je auto op te laden met gemiddeld 0,79 euro per kWh. Daarna volgt Amsterdam (0,56 euro per kWh). De prijzen zijn zelfs zo verschillend, dat het energietarief in Rotterdam 2,5 keer zo goedkoop is dan in Utrecht. Het is voor mensen uit Utrecht goedkoper om heen en weer naar Rotterdam te rijden om daar de auto op te laden.

Opvallend is dat er binnen de gemeente Amsterdam acht verschillende tarieven worden gehanteerd. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken waar u de auto gaat opladen in Amsterdam, dit kan zomaar € 800,00 per jaar besparen (o.b.v. 20.000 km/jaar). Daarom is het voordeligst om te laden bij een laadpaal van de gemeente.

Tip

Utrechters die in de stad moeten laden, ga naar een Fastned laadstation in de buurt, deze laadpalen zijn goedkoper dan de normale laadpalen in het centrum. Snelladen bij Fastned kost momenteel 0,69 euro per kWh en is daarmee 0,10 euro per kWh goedkoper.

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.