Renault ontwikkelt een nieuwe generatie in 2020

Renault komt dit jaar met twee vernieuwde modellen E-TECH Clio en de E-TECH Captur. De twee modellen zijn verkrijgbaar in 2 versies: full hybride en plug-in Hybride. Aankomende zomer worden ze geleverd aan de dealers.

Deze modellen bestaan uit een 1,6 liter motor. Renault gaat met deze geüpgradede modellen te werk volgens een nieuwe aandrijflijn, deze nieuwe techniek hebben ze ontwikkelt bij de formule 1. Dat geeft de geüpgradede modellen toch wel een leuk extra tintje. Captur plug-in hybride heeft 160 pk daarvan bedraagt de actieradius 50 kilometer. De Captur kan een topsnelheid van 135 km/u behalen zonder de benzinemotor te gebruiken.

Het interieur ziet er ook strak uit. Zowel de Renault Clio als de Captur beschikt over een 7 inch Smart Cockpit en een 9,3 inch verticale Easylink-infotainmentscherm. Ook beschikt de Captur net zoals het eerdere model over een verschuifbare achterbank.

De E-TECH familie wordt dit jaar weer uitgebreid. Na de E-TECH Clio en de E-TECH Captur komt later dit jaar ook de E-TECH Megane. Renault wil in 2 jaar tijd 8 elektrische modellen en 12 hybride/plug-in Hybride modellen op de markt brengen.