De Volvo EX40 is al jaren een schot in de roos. Een mooie, niet te grote SUV met een stoere uitstraling gekoppeld aan verfijnd Zweeds in- en exterieur design. Ook als EV scoort deze Volvo hoge ogen. Vandaar dat LeaseResult hem graag tegenover een interessante nieuwkomer en kersverse auto van het jaar 2024 van Renault zet: de Scenic E-Tech. Ook een medium size SUV met een excentriek design, veel ruimte en een prettig hoge instap. Wij vergelijken deze 2 SUV’s graag voor u gezien de nagenoeg gelijke prijsstelling en zelfde positionering. Wat is de beste keuze?

2 euro

Op de kop af 2 euro. Dat is het prijsverschil tussen deze 2 auto’s in het geval van een full operational leasecontract via LeaseResult. Daar hoeft u het dus niet om te laten. Nee, bij deze auto’s gaat het veel meer om het gevoel dat je er bij hebt. Houd je van tijdloos, rustig en vertrouwd? Dan is de stoer gelijnde EX40 helemaal je ding. De Renault pakt het juist anders aan: verfijnd met leuke designvondsten en anders dan anders. Typisch Frans zou je bijna kunnen zeggen. In het interieur eenzelfde verschil. De Volvo degelijk, fraai afgewerkt en met een conventioneel opgezet dashboard met premium uitstraling. Ronduit geslaagd en dan hebben we het nog niet over de fantastische Volvo-stoelen gehad….De Renault scoort dan weer punten met een hightech sfeertje, volledig digitaal dashboard en echte comfortstoelen. Anders maar niet minder of meer. Hier speelt dus feitelijk maar 1 ding: smaak. Toch kunnen we ons voorstellen dat de Volvo door zijn duidelijke ‘bloedband’ met andere producten uit de Volvo-stal een prettig en vertrouwd gevoel geeft. De Renault staat meer op zichzelf en is daarmee de meer uitgesproken keuze.

Rijden

De opzet van beide auto’s verschilt fundamenteel: de Renault is voorwielaangedreven en levert een maximum vermogen van 125 kW (170 pk) en een maximum koppel van 280 Nm. Hiermee is het een prettige, rustig rijdende EV die op prestatieniveau zeker niet in de voorhoede loopt. Maar in de dagelijkse praktijk is de auto meer dan vlot genoeg en gedraagt de auto zich voorbeeldig in het drukke Nederlandse verkeer. Dat doet de Volvo zeker ook maar voegt daar een belangrijke eigenschap aan toe: pit! Zelfs de Essential-uitvoering heeft al 238 pk. Samen met de achterwielaandrijving en een koppel van 420 Nm liggen de prestaties duidelijk op een hoger plan. Qua rijbeleving hebben we een lichte voorkeur voor de Volvo gezien deze volwaardiger prestaties. De keerzijde is een hoger verbruik. De actieradius van de Volvo is echter wel hoger: 467 km versus 420 voor de Renault. In de praktijk zal de Scenic wel wat zuiniger zijn omdat je hiermee nou eenmaal wat rustiger rijdt. Snelladen kunnen ze allebei waardoor je snel weer je weg kunt vervolgen.

In de basis al compleet

Beide modellen zijn lekker compleet, je mist feitelijk niets. Toch is het interessant om de prijslijst eens uit te pluizen en voor 1 luxeniveau hoger te gaan. Je hebt dan voor een relatief geringe meerprijs een mooi pakket extra’s die het leven aan boord net wat aangenamer maakt. Bovendien zijn er op de duurdere uitvoeringen net wat meer individualiseringsmogelijkheden. De leaseadviseurs van LeaseResult helpen u wat dat betreft graag op weg!

RENAULT Scenic E-Tech EV60 170 pk comfort range evolution
60 maanden / 10.000 km
Per maand € 568,-

VOLVO EX40 175kW Single Motor Essential
60 maanden / 10.000 km
Per maand € 566,-

Direct een maatwerkofferte of vragen? Klik hier!

Actie aanvraag

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT VAN ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.