Update vertraagde auto’s

Vertraging productie auto

Nog steeds is er een groot chips te kort in de wereld. Maar waarmee heeft dit te maken?

Het tekort is het gevolg van de massale annulering van bestellingen van chips door autofabrikanten, toen de vraag naar auto’s instortte door de coronacrisis. Toen de vraag naar nieuwe auto’s zich sneller dan verwacht herstelde, moesten de autoproducenten achteraan aansluiten en bleek dat de wereldwijde vraag naar chips in de tussentijd enorm was gestegen.

De chiptekorten spelen heel breed, ook makers van consumentenelektronica en witgoed ondervinden er hinder van. Zij vertegenwoordigen daarnaast een veel groter deel van de markt. De autobranche is volgens accountantskantoor KPMG goed voor zo’n tien procent van de chipmarkt, maar lijdt wel de meeste schade: zo’n 80 procent van de totale gemiste inkomsten (in totaal 125 miljard dollar) door het chiptekort.

 

AUTOMERKEN

De Merken die er nog steeds veel moeite mee hebben zijn Toyota, Renault, Honda, Nissan en VDL Cars. VDL heeft de fabrieken in het zuiden van Nederland weer gesloten, dit heeft er mee te maken dat zij geen chips vanuit Duitsland geleverd krijgen. Dat VDL de fabriek gesloten heeft is erg merkbaar voor alle modellen Mini’s en BMW X1. Integendeel heb je ook bedrijven zoals MG en Polestar waar het lijkt alsof er niks aan de hand is. Bij Polestars het zustermerk van Volvo melden ze ons nog altijd auto’s te kunnen afleveren.

 

Minder geproduceerd

Er zijn veel automerken die minder hebben kunnen produceren, zoals Volkswagen die 100.00 minder auto’s heeft geproduceerd. AutoForecastSolutions (AFS) gaat er nu vanuit dat er uiteindelijk 4,7 miljoen auto’s en bedrijfsvoertuigen van alle merken minder worden gebouwd door het chiptekort.

 

Verwachting

Het lijkt erop dat de autosector over het dieptepunt van het chiptekort heen is. De verwachting is dat dit nog wel tot minimaal 2022 duurt. Daarnaast bestaat de kans dat ook de komende tijd nog fabrieken tijdelijk worden stilgelegd vanwege ontbrekende chips.

 

LEASE RESULT

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wij kunnen ondanks de tekorten toch veel verschillende auto’s uit voorraad leveren. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de Polestar 2, De Tesla Model Y, de KIA EV6, Audi Q4 e-tron en de Ford Mustang Mach-E maar ook veel modellen met een benzine- en/of dieselmotor kunnen we uit voorraad aanbieden. Staat u auto er niet tussen? Niet getreurd, wij kunnen nog veel meer auto’s leveren. Laat ons weten naar welk model uw voorkeur uitgaat en wij laten u weten wat er mogelijk is, inclusief een scherpe leaseofferte. Wij zijn te bereiken op 085-1301154 of via info@leaseresult.nl

 

 

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.