Vertraging op uw bestelde auto?

Het is u wellicht al opgevallen bij collega’s of bij uzelf dat de levering van de auto’s erg lang op zich laat wachten. Wij van Lease Result hebben hier een oplossing voor.

De auto-industrie hapert. Lopende banden draaien langzamer of vallen zelfs helemaal stil, de aflevering van nieuwe auto’s wordt vertraagd. En dit alles niet doordat het productiepersoneel nog steeds collectief in thuisquarantaine zit, het is een gebrek aan micro-elektronica. Tijdens de eerste coronagolf vorig voorjaar heeft de auto-industrie zijn toekomstverwachtingen naar beneden bijgesteld en verwachtte minder chips af te nemen. Tegelijkertijd zijn thuiszittende consumenten elektronica gaan kopen.

Consequenties

De vraag naar nieuwe auto’s lijkt zich sneller te herstellen dan eerder werd verwacht, met als gevolg grote behoefte aan chips. De hiervoor benodigde productiecapaciteit is bij de chipproducenten echter al vergeven en opschalen lukt niet van de ene op de andere dag, de chipfabrieken draaien dag en nacht.

Automerken

De merken die het meeste zijn getroffen door het te kort aan chips zijn een aantal belangrijke en grote merken in Nederland en België. Merken zoals Toyota, Renault, Honda en Nissan hebben problemen met het leveren van auto’s. Houdt u rekening met een levertijd van 6 tot 8 maanden. Bij de VAG-group is de rust wedergekeerd, zij waren erg getroffen door het chip te kort maar zij lijken zich redelijk hersteld te hebben.

Te kort?

Chipleveranciers verschoven hun aandacht naar onder andere de elektronicamarkt, toen diverse autofabrikanten als gevolg van de coronapandemie de fabrieksdeuren sloten.  Mede hierdoor is er te weinig productiecapaciteit beschikbaar voor de autobranche.

Hyundai

Hyundai en zustermerk Kia hebben, meer dan andere fabrikanten, de productie van een groot deel van hun componenten in eigen regie. Daarnaast speelt ook mee dat Hyundai een paar jaar geleden problemen heeft gehad met de aanvoer van onderdelen uit Japan waardoor het just-in-time bevoorradingssysteem in de knel kwam. Op basis van de lessen die hieruit zijn geleerd, is Hyundai in de loop van 2020 tegen de trend in extra chips gaan inkopen. Hierdoor is er nu niet alleen genoeg op voorraad, maar dat dan ook nog eens voor een lagere prijs.

Lease Result

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wij kunnen ondanks de tekorten toch veel verschillende auto’s uit voorraad leveren. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de elektrische Audi e-tron, de Volkswagen ID3, Audi Q4 e-tron en de Ford Mustang Mach-E maar ook veel modellen met een benzinemotor kunnen we uit voorraad aanbieden . Staat u auto er niet tussen? Niet getreurd, wij kunnen nog veel meer auto’s leveren. Laat ons weten naar welk model uw voorkeur uitgaat en wij laten u weten wat er mogelijk is, inclusief een scherpe leaseofferte. Wij zijn te bereiken op 085-1301154 of via info@leaseresult.nl

 

 

VOLG LEASE RESULT OP SOCIAL MEDIA VOOR DE NIEUWSBERICHTEN EN ANDERE SCHERPE DEALS.