Waarom de leaseprijzen stijgen?

Waarom stijgen de leaseprijzen meer dan vorig jaar?

Doordat er van alles aan de hand is in de wereld om ons heen, staat ook de auto-industrie onder enorme druk. Er is niet alleen een tekort aan grondstoffen, maar ook de kosten van materialen en onderdelen stijgen flink. Wat een opwaartse invloed heeft op de leaseprijzen.

Waarom stijgen de leaseprijzen meer dan vorig jaar?

  • Door schaarste en inflatie verhogen autofabrikanten de consumentenprijzen van auto’s vaker per jaar.
  • Door hoge inflatie stijgt de rente op de kapitaalmarkt. Dit heeft invloed op de rente voor leasemaatschappijen, die gekoppeld is aan de marktrente. Ten opzichte van vorig jaar is de rente meer dan 2%-punt gestegen.
  • Door langere levertijden zullen eventuele belastingstijgingen (van wegenbelasting en bpm) vaker voorkomen, met als gevolg een stijgende leaseprijs.

Hogere leaseprijzen 

De leasemaatschappijen hebben geen invloed op de marktrente en de stijgende consumentenprijzen door importeurs. Daardoor zal gedurende de bestelling prijswijzigingen doorgevoerd worden  door de leasemaatschappij. De waarde van de auto zal pas vastgesteld worden zodra de auto geleverd is bij de dealer en het kenteken aangevraagd is. Daarvoor kunnen er nog prijswijzigingen door de importeur doorgevoerd worden.

Lease Result

Wij als Lease Result kunnen hierin een belangrijke rol spelen in. Wij als onafhankelijk intermediair zullen uw aanvraag uitzetten bij een aantal gerenommeerde en passende leasemaatschappijen. Uit ervaring weten wij welke aanbieders het beste bij een bepaalde aanvraag passen. Vervolgens vergelijken wij de voorwaarden, de leasecomponenten en de kleine lettertjes. Deze delen wij graag met u, samen met ons advies. Uiteraard laten de keuze aan u! Kijk op onze site voor meer informatie.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT VAN ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.