Zakelijk een elektrische auto leasen?

Elektrische auto’s staan op het punt om definitief door te breken. Zeker nu er steeds meer modellen verschijnen met een grotere actieradius, wordt de toegankelijkheid van een volledig elektrische auto voor een steeds bredere groep zakelijke rijders interessant. Lease Result zet de plus- en minpunten graag voor je op een rijtje!

Laadstress. Het is een relatief nieuwe term die de komende jaren waarschijnlijk ook snel weer verdwijnt . De pioniers die elektrische auto’s reden konden beslist over ‘laadstress’ meepraten. Op de Tesla-modellen na, kwam de gemiddelde elektrische auto niet verder dan 80 tot 100 kilometer. Ontoereikend voor de zakelijke rijder maar gelukkig gaan de ontwikkelingen op dit gebied snel. Er zijn volop modellen bijgekomen die tot wel 400 kilometer ver komen met een volle accu. Neem de officiële fabriekscijfers overigens wel met een korreltje zout; in de praktijk valt de actieradius (een stuk) lager uit. Het opladen van een lege accu gaat gelukkig steeds sneller. Deze ontwikkelingen maken de elektrische auto beslist interessanter voor de zakelijke rijder.

Lease Result zet de nieuwste elektrische modellen met 4% bijtelling op een rij

Naast nieuwe (maar ook kostbare!) Tesla-modellen die tot wel 500 kilometer ver komen, is er ook volop keuze in de lagere prijsklassen. Zo is er de Hyundai Ioniq Electric (netto bijtelling vanaf € 43,-) met maximaal 280 kilometer actieradius, de vernieuwde e-Golf (300 km en € 52,- bijtelling) en de vernieuwde Renault Zoë (tot 400 km en € 44,- bijtelling). Interessante nieuwkomer is de Opel Ampera-e die een actieradius heeft van maximaal 380 km. Deze auto komt binnenkort op de markt en met een netto bijtelling van ongeveer € 51,- per maand. Lease Result informeert u graag over alle mogelijkheden om zakelijk vol-elektrisch te gaan rijden. Meer weten of toch een alternatief voor u? Neem dan snel contact met ons op!

Zakelijk elektrisch rijden