3 tips voor goede deals en een transparant wagenpark

Het is een kunst om goede deals af te sluiten met de leveranciers van jouw wagenpark. Daarnaast kost het flink wat tijd en energie om de beste deals te vinden. En wanneer het wagenpark er staat, wil jij dat natuurlijk tegen een zo gunstig mogelijke prijsstelling beheren. Wilma van Veldhuisen van Lease Result helpt jou hierbij. Wilma is mobiliteitsexpert; dagelijks buigt zij zich over de inkoop van leaseauto’s en het beheer van wagenparken. Vandaag geeft zij tips hoe jij goede deals kunt scoren bij leveranciers en grip krijgt op de variabele kosten van jouw wagenpark.

Tip 1) Benchmark altijd!

Werkt jouw organisatie met vaste leveranciers? Let dan goed op of de tariefstelling die zij hanteren een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft en marktconform is. Met alle ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van elektrische auto’s en de invloed van de WLTP (zie onze eerdere blog) kunnen de leaseprijzen nogal uiteen lopen bij verschillende leasemaatschappijen.

Hoe kan worden voorkomen dat jij boven de marktconforme prijs betaalt? Door een offerte bij jouw vaste leveranciers én nog twee of drie andere leveranciers uit te zetten. Zo krijg jij een goed beeld van de tariefstelling en op deze manier maak jij optimaal gebruik van de marktwerking. In de leasebranche geldt dat je goed moet vergelijken om de juiste prijs te krijgen. Vind jij dit lastig of heb jij geen tijd voor een benchmark? Schakel dan een expert in.

Tip 2) Neem de voorwaarden onder de loep

Kijk niet alleen scherp naar de prijs maar ook naar de voorwaarden. Zit er wel of geen vervangend vervoer bij de prijs inbegrepen en onder welke voorwaarden kan jij een beroep hierop doen? Krijgt de gebruiker wel of geen winterbanden? Welke serviceverlening biedt de leverancier? Bijvoorbeeld, op het moment dat de auto naar de garage moet voor een servicebeurt, komt de dealer de auto dan ophalen op kantoor en brengt hij deze aan het einde van de dag (gewassen en uitgezogen) weer terug? Neem de tijd om de voorwaarden onder de loep te nemen of schakel een ervaren professional in die het voor jou uitpluist.

Tip 3) Creëer een transparant wagenpark

Zorg voor een transparant wagenpark met behulp van dataverzameling, data-analyse en rapportages. Hierdoor krijg jij meer inzicht in het gebruik van jouw medewerkers: hoeveel kilometers worden er gereden, hoe zit het met het brandstofgebruik, het tankgedrag, wordt er wel of niet langs de snelweg getankt en wordt er gecarpoold? Door een transparant wagenpark te creëren kan jouw organisatie grip krijgen op de variabele kosten en waar nodig bijsturen.

Er zijn enorm veel tools op meer grip te krijgen op de kosten van een wagenpark. Ben jij benieuwd welke interessant zijn voor jouw organisatie? Of heb jij geen tijd voor een goede benchmark? Wilma heeft als mobiliteitsexpert veel ervaring op dit gebied, tot grote tevredenheid van onze klanten. Heb jij vragen over wagenparkbeheer, zowel technisch of praktisch van aard? Neem contact op zodat Lease Result jou goed kan informeren.

VOLG ONS NU OP ONZE SOCIAL MEDIA ZODAT U OP DE HOOGTE BLIJFT VAN ONZE ACTIES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS.